Yhdistyksen toiminta

Keski-Suomen Autismiyhdistyksen ryhmätoimintaan osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä.

Jäsenmaksu vuodelle 2022 on 35 €, jonka lisäksi kannatus- ja perhejäsenyys on 5 €. Keski-Suomen Autismiyhdistyksen jäseneksi voi liittyä Autismiliiton nettisivulla: https://www.autismiliitto.fi/jasenyhdistykset/liity_jaseneksi

Keski-Suomen Autismiyhdistys on Autismiliitto ry:n jäsenyhdistys. Autismiliittoon ei voi kuulua suoraan henkilöjäsenenä, vaan ainoastaan paikallisyhdistyksen kautta. Lue lisää Autismiliitosta: https://www.autismiliitto.fi

Ryhmätoimintaa

Vertaisryhmien toiminta jatkuu nykyinen yhteiskunnallinen tilanne sekä rajoitustoimenpiteet huomioon ottaen. Tulethan kokoontumisiimme mukaan vain terveenä sekä huolehtien turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Vertaisryhmä AS-aikuisille

• As-aikuisten vertaistuellisessa ryhmässä keskustellaan arjesta ja arjen hallinnasta, tuodaan esille vinkkejä ja toimivia käytänteitä.
  • Jos haluat osallistua, ota yhteyttä ryhmän vetäjänä toimivaan Maxiin (040 172 0202).
  • Ryhmän toinen vetäjä Riikka huolehtii ryhmän somekanavista sekä sähköpostista (awtisticjyvaskyla@gmail.com), joiden kautta voi olla myös yhteydessä.
  • Facebook: awtisticjyvaskyla // Instagram: awtistic_jyvaskyla

Taideryhmä AS-aikuisille

• As-aikuisten vertaistuellisessa ryhmässä keskustellaan arjesta, arjen hallinnasta ja omista kokemuksista taiteellisen tekemisen ohessa.
  • Tapaamiseen voi tulla myös vain keskustelemaan ja viettämään aikaa, mutta halutessasi tuo omat taidetarvikkeet tapaamiseen.
  • Facebook: awtisticjyvaskyla // Instagram: awtistic_jyvaskyla

Asperger-henkilöiden puolisoiden vertaisryhmä

• Vertaisohjattua toimintaa, jonka sisältö muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan.
  • Ota yhteyttä aspuolisot(at)gmail.com

Vanhempainryhmät

• Vertaisohjatut ryhmät autismikirjon lapsen, nuoren tai jo aikuistuneen lapsen vanhemmille. Voit tulla ryhmiin mukaan ilman ennakkoilmoittautumista.
  • Jyväskylässä kokoontuva ryhmä:
  • Aika: Kuukauden viimeinen lauantai. Tapaaminen järjestetään aina klo 13.00-15.00.
  • Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6, Jyväskylä).
  • Tervetuloa mukaan! Ryhmänvetäjä: Silja Alankola (044 325 1412)
  • Aikataulumuutoksista tiedotetaan yhdistyksen Facebook-sivuilla ja vertaisryhmän omassa WhatsApp-ryhmässä, johon voit liittyä tapaamisessa.
  • Äänekosken ryhmä: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠seuraa tiedostusta facebookissa: Ääneseudun autismikirjolaisten vanhempien ryhmä
  • Saarijärvelle tarvittaisiin vastaavan vertaisryhmälle vetäjä! Ota yhteyttä ksautismi(at)gmail.com.

Uintiryhmät

• Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Silja Alankolaan: silja.alankola(at)gmail.com.
  • Ryhmään tuleminen vaatii ehdottomasti etukäteisilmoittautumisen, koska puku- ja pesuhuonetilat ovat rajalliset sekä sisälle mennään aina yhtä aikaa, koska ovet ovat lukossa.
  • Uintiryhmiä on kaksi, jotka kokoontuvat vuoroviikoin perjantaisin klo 18.00-20.00. Uimahalli on entiseen tapaan Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onervassa (Kukkumäentie 27, Jyväskylä).
  • Jokaisella tulee olla täysi-ikäinen avustaja, joka on koko ajan vastuussa uimaristaan. Uintivuorolla ei ole valvojaa.
  • Omavastuu uinneista 50 €/ lukukausi / perhe. Uintiryhmät on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille.

Muu toiminta

Yhdistyksemme järjestää myös koulutuksia, luentoja ja virkistystoimintaa.